vrijdag 20 juni 2014

Vrijdag 27 juni 2014: Perdu 30 jaar | Metamorfose (1e deel programma)

Met: Jan-Willem Anker, Joel Galvez, Anja Groten, Astrid Lampe, Han van der Vegt, Thomas Möhlmann, Niña Weijers, Annelein Pompe, Chris Keulemans, Willemijn Lamp, Thor Faber e.a.

'Ik wil gaan spreken van gedaanten die in nieuwe werden veranderd'. Dat is hoe Ovidius zijn Metamorphosen opende en dat is wat we deze avond in Perdu willen doen. Auteurs worden uitgenodigd om het betekenispotentieel van dit eeuwenoude stijlfiguur te onderzoeken en we staan stil bij de metamorfoses die Perdu in de afgelopen 30 jaar heeft ondergaan.

Daphne veranderde in een boom en Gregor Samsa ontwaakte als een monsterachtig ongedierte. Waarom metamorfoseren mensen in dieren of dingen en hoe doen ze dat vandaag de dag, in een tijd waarin lichamen en technologie samensmelten en de wereld om ons heen steeds sneller lijkt te veranderen? Jan-Willem Anker, Thomas Möhlmann, Niña Weijers, Han van der Vegt en Astrid Lampe schrijven speciaal voor deze avond een nieuwe metamorfose. Hun bijdragen worden gebundeld in een bijzondere gelegenheidsuitgave die aan de bezoekers wordt aangeboden.

Dit jaar viert Perdu haar 30-jarig jubileum: was Perdu in 1984 nog een kleine boekhandel in De Pijp waar “beschadigde literatuur” werd verzameld, inmiddels kun je in Perdu een van de grootste poëziecollecties in Nederland vinden en iedere vrijdagavond een literair programma bezoeken. Schrijvers, denkers en bezoekers proberen er nieuw werk uit, bediscussiëren het, komen niet zelden op nieuwe ideeën. Een vijftal oud-Perdisten onderzoekt wat Perdu ooit was, in de loop der tijd is gebleven en in de toekomst nog kan worden.

Verder wordt deze avond de meest recente metamorfose van Perdu wordt kort voorgesteld: de nieuwe huisstijl en website (die het archief van Perdu langzaam zal ontsluiten), ontwikkeld door de jonge designers Anja Groten en Joel Galvez en mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Na afloop van het literaire programma dansen we de nacht in (zie aparte aankondiging).


Aanvang 20:15 uur; deur open 19:45 uur
Entree: 10 euro (inclusief feest)
Reserveren kan hier


Geen opmerkingen: