zondag 9 februari 2014

14 februari 2014: Vers van het mes #28

Met: Saskia de Jong, Wout Waanders, Arno van Vlierberghe en Daan Overgoor (muziek).

Al sinds 2003 nodigt Perdu nog niet gedebuteerde dichters uit om uit eigen werk voor te dragen en te reflecteren op hun dichterschap. Dat gebeurt tijdens de programmareeks Vers van het Mes. Sinds de vijfentwintigste editie is deze serie een internationale reeks met afleveringen in Amsterdam en Gent, georganiseerd door Perdu, het Poëziecentrum en deBuren.

Vers van het Mes is geen poetry slam, geen open podium, geen wedstrijd. De deelnemers krijgen de tijd en de gelegenheid zich uitgebreid te presenteren. Dit doen ze middels poëzievoordrachten en het uitspreken van een kleine poëtica over hun werk, het poëzielandschap en hoe ze zichzelf daarin zien.

We nodigen voor elke editie onontdekte Vlaamse en Nederlandse dichters uit. Daarnaast is er telkens een dichter te gast die optrad tijdens een van de vorige edities en inmiddels een indrukwekkend oeuvre heeft opgebouwd. Wout Waanders (NL) en Arno van Vlierberghe (BE) stellen zich voor met voordracht en een kleine poëtica; 'oudgediende' Saskia de Jong vertelt hoe haar werk en poëtica zich ontwikkeld hebben sinds ze bij Vers van het Mes #5 optrad in 2004. Daan Overgoor verzorgt de muziek.

Saskia de Jong is dichter. Van haar verschenen de dichtbundels zoekt vaas (2004), resistent (2006), De Deugende Cirkel (2010) en Résistent (2011). Daarnaast schrijft zij hoorspelen en digitale gedichten. In het voorjaar van 2014 wordt haar nieuwe bundel Het jaagpad op en af verwacht.

Wout Waanders (1989) schrijft poëzie. In 2008/2009 was hij campusdichter van de Radboud Universiteit en vorig jaar won hij de Poëzieprijs van de Stad Oostende, de grootste prijs voor één gedicht van België. Tevens is hij hoofdredacteur van het literaire tijdschrift Op Ruwe Planken. Hij heeft voorgedragen op literaire festivals als Onbederf'lijk Vers, Manuscripta, Gedichtenbal, Zwarte Cross en het Wintertuinfestival.

Arno van Vlierberghe (1990) woont in Brussel, schrijft in Gent. Hij publiceerde enkele gedichten in Het Liegend Konijn, en treedt samen met zijn dichterscollectief Omfloerst geregeld op in Vlaanderen. In 2012 stond hij onder andere op het podium van Poëzienacht Brugge en Relics Kunstenfestival in Antwerpen.

Daan Overgoor
groeide op in Drenthe en studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2004 won hij de jongeren literatuurprijs van Helmond. Hij heeft in verschillende bandjes gespeeld - van emocore tot funural blues - en is op dit moment actief in de band Spilt Milk. Vanavond zingt hij solo zijn poëtische Nederlandstalige nummers.

Aanvang 20:30 uur; zaal open 20:00 uur.
Entree: 10 euro / 5 euro (met vrienden-, studenten- en stadspas)

Reserveren kan hier.

Geen opmerkingen: