dinsdag 25 mei 2010

28 mei 2010: A hoosh a ha - poëzie van a. rawlings

Met a. rawlings en Maja Jantar.

Pins through epidermis
a wall, a tooth
Place specimen under lamp to increase drying time.
tsniaga tsurht rotcelloc a#tilps# tips nehT
a moth with barbed spines
vulva, uvula

Op 28 mei is a. rawlings - schrijversnaam van Angela Rawlings - te gast in Perdu. Rawlings is een Canadese multidisciplinaire artieste en dichteres, wier werk de grenzen en verbanden tussen tussen stemkunst, theater, dans en performance exploreert. Op dit moment verblijft zij in het kader van het Chalmers Arts Fellowship in Gent, waar zij aan serie nieuwe projecten werkt. In 2006 verscheen haar veelgeprezen debuut, het sensuele Wide slumber for lepidopterists.

De poëzie van a. rawlings is wel getypeerd als 'polypoëzie' - poëzie van vele mogelijkheden, die over traditionele disciplines heen reikt en geen enkel expressiemiddel schuwt. In België trad zij al meerdere malen op, in Nederland nog niet. Perdu presenteert een staalkaart van haar veelzijdige en meerstemmige werk.

Op deze avond draagt zij een selectie uit haar werk voor, waaronder een integrale voordracht van Wide slumber for lepidopterists. De avond besluit met een gezamenlijk optreden dat ze op dit moment met Maja Jantar, actief voor het poëtische collectief KriKri, voorbereidt.

Aanvang 20:30, zaal open 20:00

Lijkt het u ook wel wat als ze van uw werk zouden zeggen dat het de grenzen en verbanden van dit en dat exploreert? Wie weet kan a. rawlings u op weg helpen. Klik hier en reserveer een kaartje via het webformulier.

Geen opmerkingen: