Met: Jeroen van Rooij, Neske Beks, Manon van Driel, Simone Zeefuik & Eva Sancho Rodriguez
De jaren negentig: het einde van de twintigste eeuw, het begin van de eenentwintigste eeuw. In de reeks ‘De jaren 90’ onderzoekt Perdu wat dit kanteldecennium betekend heeft en betekent op het gebied van poëzie, muziek en politiek. Onderbelichte kanten staan centraal en overbelichte kanten worden scherpzinnig doorgelicht. Perdu maakt de balans op.
Muziek uit de jaren negentig is het thema van de tweede avond in de reeks. Perdu legt in deze avond nadruk op de politieke kant van die muziek. Denk aan Bikini Kill en andere Riot Grrls, 't Hof van Commerce, maar ook Nas en de Spice Girls.
Perdu vroeg dichters, muzikanten en onderzoekers zich te verhouden tot één nummer uit de jaren negentig. Aan de hand van dat nummer reflecteert de spreker op het voorbije decennium: wat hebben de jaren negentig betekend en wat betekenen ze vandaag de dag nog?
Met o.a. Neske Beks, Jeroen van Rooij, Manon van Driel en Simone Zeefuik. More TBA.
Neske Beks is een storyteller met Vlaamse, Afrikaanse en Amerikaanse roots. Voor elk verhaal tracht ze het juiste medium te kiezen: documentaire, literatuur, theater, muziek. Daarnaast helpt ze anderen hun verhaal te vertellen. Als regisseur, coach, docent, host presentator.
Jeroen van Rooij (1979) publiceerde verhalen,gedichten, essays en kritieken in onder meer DW B, nY, Parmentier en op deReactor Hij debuteerde in 2010 als romanschrijver met De eerste hond in de ruimte (2010) en schreef in 2012 Het licht., dat op de longlist van de Gouden Boekenuil stond. Van Rooij woont en werkt in Amsterdam.
Manon van Driel is opgeleid tot Art Therapist en Humanistisch raadsvrouw. Ze is één van de oprichtsters van Les Filles Sophies, wat begon als een feministische leesgroep, maar uiteindelijk ook lezingen, workshops en artikelen ging verzorgen. Ze is actief in verschillende projecten over gender en seksualiteit.
Simone Zeefuik is een in Amsterdam actieve schrijver en organisator, wier werk focust op beeldvorming, representatie, racisme, digitale archieven en de ongedocumenteerde leden van gekleurde gemeenschappen in Nederland. Ze is medeïnitiator van #DecolonizeTheMuseum en #UndocumentedNL, de initiator van #UndocumentedEU, en de oprichter van het literaire platform RE:Definition.
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30
Entree: € 7/5 (met kortingskaart)
Reserveren kan via de website van Perdu
Uitverkocht: Charlotte Mutsaers, Safae el Khannoussi en Matthijs van Boxsel
te gast in Onder de vulkaan op 24 november
-
Dat Charlotte Mutsaers schrijft, schildert en dicht is algemeen bekend,
maar dat er zelfs een planetoïde naar haar is vernoemd zullen niet veel
mensen wete...
2 weken geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten