zondag 24 november 2013

29 november 2013: Words Live #4

Ook op zaterdagavond 30 november en zondagmiddag 1 december in Wallgallery Rotterdam

Met: Paul Bogaers, Cora Schmeiser, Rosie Heinrich, Myriam van Imschoot, Hans Stevens, Toine Horvers, Rozalie Hirs, Kathrin Wolkowicz/Gerwin Luijendijk, Teun de Lange, Marcus Bergner, Janneke van der Putten, Samuel Vriezen, Ben Zwaal, Rachel Carey, G.J. de Rook, Florian Cramer/Mariëtte de Groot

Words Live is een serie compilaties van taalgerichte kunstwerken uit verschillende disciplines die tot leven komen door middel van het gesproken woord.

Words Live #4 bestaat net als de voorgaande edities uit een aantal vocale optredens van kunstenaars die met taal en stem werken en vaak niet specifiek dichter, zanger of acteur zijn. Sterker nog dan bij eerdere edities richt Words Live #4 zich op het voorlezen en voordragen, op de verhalende kant van tekst en stem.

Om de afstand tussen spreker en luisteraars zo klein mogelijk te houden, nemen de performers en het publiek plaats aan dezelfde grote 'vergadertafel'. Een opstelling die de ervaring van de auditieve ruimtelijkheid van de stem mogelijk versterkt. De aanwezigen zullen allemaal een andere ervaring hebben van de stemmen die uit verschillende richtingen komen en over de tafel met elkaar vermengd raken. Het is mogelijk dat voor sommige bijdragen een beroep gedaan wordt op de stemmen van de toehoorders.

Enkele kunstenaars zijn uitgenodigd om een bestaand werk te bewerken, andere deelnemers is gevraagd een nieuw werk te ontwikkelen. Er zijn per uitvoering vijfentwintig publieksplaatsen beschikbaar. Bezoekers kunnen vooraf een plaats aan de tafel reserveren. Mogelijk krijgt Words Live #4  de intimiteit van een huiskamer waar mensen aan elkaar voorlezen.

Words Live #4 is een project van Suburban in samenwerking met Perdu en Wallgallery. Het is samengesteld door Toine Horvers en Kathrin Wolkowicz. Het project werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting ter bevordering van Volkskracht Rotterdam.

Entree: 10 euro / 5 euro voor vrienden, studenten, stadspashouders
Aanvang 20:30 uur; deur open 20:00 uur

Reserveren kan hier.

Geen opmerkingen: