vrijdag 21 juni 2013

28 juni 2013: Slotfeest Perdu: Presentatie Terras 04 Berlijn

Met: Monika Rinck (Duitsland), Lutz Seiler (Duitsland), Miek Zwamborn, Ton Naaijkens, Anneke Brassinga en Jaap Blonk.

 Daar was alweer het einde van het seizoen! En zoals ieder jaar viert Perdu het slotfeest van haar Avondenprogrammering op de laatste vrijdagavond van juni. Dit jaar: de presentatie van het vierde nummer van tijdschrift Terras.

Het vierde nummer van Terras, samengesteld door Erik Lindner, staat in het teken van Berlijn en is rijk gevuld met poëzie en literatuur uit de Duitse hoofdstad. Tien Duitse dichters werden vertaald en ingeleid door kenners: Elke Erb, Ulf Stolterfoht, Monika Rinck, Lutz Seiler, Marion Poschmann, Esther Kinsky, Ulrike Draesner, Norbert Hummelt, Uljana Wolf en Dieter M. Gräf. Er is proza van Herta Mueler, Johann Peter Hebel, Oskar Pastior, Dana Ranga en Tilmann Ramstedt. Het nummer is gelardeerd met essays die inzicht geven in de stand van zaken in de Duitse literatuur.

Tijdens de presentatie in Perdu zijn er voordrachten van de Duitse dichters Monika Rinck en Lutz Seiler die speciaal voor de gelegenheid naar Amsterdam afreizen. Zij worden geflankeerd door hun vertalers Miek Zwamborn en Ton Naaijkens.

Sound poet Jaap Blonk brengt live een fonetische vertaling van de poëzie van de Duitse auteur Ulf Stolterfoht bij videobeelden van de laatste.

Schrijver en vertaler Anneke Brassinga reageert op Monika Rinck en leest haar vertaling van Johann Peter Hebel voor.

Na de lezingen en voordrachten schuiven we de stoelen aan de kant en kan er op z'n Berlijns tot diep in de nacht worden gedanst.

[Voor het eindfeest en de papieren uitgave van 04 Berlijn ontvingen Terras en Perdu een projectsubsidie van het Goethe-Institut Amsterdam.]


Entree: 10 euro / 5 euro voor vrienden, studenten, stadspashouders
Aanvang 20:30 uur, deur open 20:00 uur
Reserveren kan hier

Geen opmerkingen: