maandag 28 februari 2011

5 maart 2011: Rumored Place

Poëzie van Rob Halpern
Met: Rob Halpern, Samuel Vriezen, Frank Keizer

De poëzie van Rob Halpern is lyrisch, fel politiek en vol fysieke passie. Ze bevat echo's van George Oppen en Charles Baudelaire, maar draagt evengoed sporen van het werk van Walter Benjamin. Halpern legt in zijn poëzie een eigen ritme op aan de wereld, dat erop gericht is de condities die haar mogelijk maken en voeden ongedaan te maken. Dat levert nietsontziende, vaak aangrijpende gedichten op, die de grenzen van de lyriek aftasten.

Rob Halpern is auteur van de bundels Rumored place (Krupskaya, 2004) en Disaster Suites (Palm Press, 2009). Samen met Taylor Brady schreef hij Snow Sensitive Skin (Atticus / Finch 2007). De bundel Music for Porn is in voorbereiding. Hij woont en werkt in San Francisco en is actief betrokken bij het Nonsite Collective.

Tijdens zijn eerste bezoek aan Nederland zal Rob Halpern voordragen op de conferentie 'Practicing Theory: Imagining, Resisting, Remembering' van de Amsterdam School of Cultural Analysis (ASCA) op woensdagavond en op zaterdagavond in Perdu, waar hij bovendien in gesprek zal gaan met Samuel Vriezen. Een introductie op zijn werk wordt verzorgd door Frank Keizer. Ook zullen zijn gedichten in vertaling klinken.

Voor meer informatie over de conferentie, die vrij toegankelijk is voor publiek, zie: http://www.hum.uva.nl/practicing-theory

Aanvang 20:30 uur; zaal open 20:00 uur.
Reserveringen kunnen ingetikt worden op het formulier dat tevoorschijn komt als u uw computer hier laat doorlinken naar de website van Perdu.

Geen opmerkingen: