maandag 5 oktober 2009

9 oktober 2009: Jo Peters PoëziePrijs 2008: Edwin Fagel

Dichtersfeest rond de prijswinnaar van de Jo Peters PoëziePrijs 2008 Edwin Fagel

met: Edwin Fagel, Tonnus Oosterhof, Saskia de Jong, Erik Menkveld, Marjoleine de Vos

De tweejaarlijkse Jo Peters PoëziePrijs werd in 2008 toegekend aan de dichter Edwin Fagel voor zijn bundel Uw afwezigheid. Een en ander vond plaats op de Avond van de Nieuwe Poëzie tijdens het Poëziefestival in Landgraaf.
De prijs is traditiegetrouw tweeledig opgebouwd: behalve geld krijgt de winnaar de opdracht een nieuwe bundel te schrijven, die in een bibliofiele uitgave zal verschijnen. Inmiddels is het zover: Fagel schreef Schilder en model, en het eerste exemplaar van deze speciale bundel zal op 9 oktober in Perdu aan hem worden uitgereikt.

Een keur aan dichters zal deze feestelijke gebeurtenis met hun optreden extra glans geven: Tonnus Oosterhoff, wiens werk onder meer bekroond werd met de VSB PoëziePrijs, Ester Naomi Perquin wier eerste bundel Servetten halfstok verschillende prijzen ontving en die onlangs Namens de ander publiceerde, en Saskia de Jong die in korte tijd fans en nominaties in de wacht sleepte met haar bundels Zoekt vaas en Resistent.

De avond zal worden gepresenteerd door Tsead Bruinja, en Edwin Fagel zal worden geïnterviewd door Marja Pruis. Bruinja en Pruis maken beiden deel uit van de jury van de Jo Peters PoëziePrijs, naast Wim van der Tol en Marjoleine de Vos.

Aanvang: 20.30, zaal open: 20.00

Van de prijsbundel Schilder en model zijn slechts 140 exemplaren gedrukt; de bundel zal deze avond te koop zijn voor € 35,-. Reserveren (een plaatsje in Perdu) zou wel eens slim kunnen zijn.

Geen opmerkingen: