donderdag 19 maart 2015

Vrijdag 20 mrt. 2015: Twee dichters III - Sasja Janssen & Nachoem M. Wijnberg

Met Sasja Janssen & Nachoem M. Wijnberg

Twee stemmen, twee oeuvres, twee ritmes krijgen de tijd om tot klinken te komen. Een langdurige onderdompeling in de stroom van het werk van één dichter. En dan, na een pauze, nog eens. Na afloop van de voordrachten is er ruimte voor een nagesprek tussen beide dichters en met het publiek. In deze editie zullen Sasja Janssen en Nachoem M. Wijnberg uit hun werk voordragen.


Sasja Janssen (1968) is dichter en schrijver van romans en verhalen. Ze debuteerde in 1999 in De Revisor met een fragment uit De brieven, een ongepubliceerde novelle van haar hand. In 2001 verscheen de roman De kamerling, gevolgd door Teresa zegt in 2005. Vanaf 2006 schreef zij voornamelijk gedichten, gebundeld in het in 2007 verschenen debuut Papaver. In 2010 verscheen Wie wij schuilen (genomineerd voor de Jo Peters poëzieprijs). In april van 2014 verscheen haar bundel Ik trek mijn species aan, genomineerd voor de VSB poëzieprijs.


Nachoem M. Wijnberg (1961) studeerde Rechten en Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1990 aan de Rotterdam School of Management en werd in 2001 benoemd tot hoogleraar Industriële Economie en organisatie aan Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2005 werkt hij aan de Universiteit van Amsterdam. Wijnberg is dichter en romanschrijver. Hij schreef vier romans (meest recent: De opvolging, 2005) en dertien dichtbundels. De eerste tien werden verzameld in Uit tien. Daarna verschenen nog Liedjes, dat werd bekroond met de Ida Gerhardt Poëzie Prijs, Het leven van, dat de VSB Poëzieprijs kreeg toebedeeld, Divan van Ghalib, waaraan de Gedichtendagprijs toeviel, Als ik als eerste aankom en Nog een grap. Poëzie van Wijnberg verscheen in het Italiaans en in het Engels (Advance Payment, vertaald door David Colmer). Binnen enkele weken verschijnt zijn roman Alle collega's dood (Van Gennep), in de herfst van 2015 zal een nieuwe dichtbundel verschijnen, Van groot belang (AtlasContact).

Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 20.00 uur
Entree: 7 / 5 euro (met kortingskaart)
Reserveren kan via de website van Perdu

Geen opmerkingen: