vrijdag 15 april 2016

Vrijdag 22 apr. 2016: Kanonnenvlees

Met: Lotte Dodion, Sannemaj Betten & Wout Waanders
Na de succesvolle Vlaamse release presenteert Perdu het debuut van deze jonge Antwerpse aan het Nederlandse publiek.

Kanonnenvlees, het debuut van Lotte Dodion, is een poëtische staalkaart van hoe mensen aan elkaar kapotgaan. Soms beetje bij beetje, soms plots en overdonderend. In Kanonnenvlees verzamelt Lotte Dodion de brokstukken van een eerste schooldag, een laatste kus, een gebroken familie… en transformeert scherven tot schoonheid van de rauwere soort. Met chirurgische precisie legt ze wonden bloot en wijst u waar het pijn doet. Angst, afscheid of vluchtgedrag, haar personages zijn gewond en beschadigd, maar niet zielig. Ze dragen hun littekens als eretekens en blijven recht krabbelen. Haar gedichten zijn toegankelijk en eigenzinnig, herkenbaar en verrassend, hard en troostend tegelijk. Kanonnenvlees gaat over vasthouden en loslaten, vallen en verrijzen. Het is een bundel waarvan u niet wil genezen.
 Lotte Dodion (1987) is dichteres en performer. Ze won heel wat literaire prijzen en verovert stormenderhand zowat poëziepodia in binnen- en buitenland. Ze stond in de finale van het Belgisch én Nederlands Kampioenschap Poetry Slam en bouwde een ijzersterke podiumreputatie op. Lotte schrijft, performt, presenteert en is tevens directeur van het Vredescentrum van Antwerpen.
Wout Waanders schrijft gedichten. Hij droeg op diverse festivals voor – zoals Zwarte Cross, Manuscripta, Gedichtenbal, Onbederf’lijk Vers, Wintertuinfestival en Lowlands. Hij publiceerde onder andere in Das Magazin, Extaze en Kluger Hans. In 2014 won hij Write Now! ’s-Hertogenbosch en in 2012 de Poëzieprijs van de stad Oostende. Hij maakt maandelijks een stiftgedicht voor De Optimist. Wout was hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken en campusdichter van de Radboud Universiteit. Daar studeerde hij af bij Bedrijfscommunicatie en Nederlandse Letterkunde. In november 2015 verscheen bij Literair Productiehuis Wintertuin zijn chapbook Olifantopia, dat naar eigen zeggen ‘een kruising tussen een dichtbundel en een pretpark’ is.
Sannemaj Betten een jonge dichteres die al twee keer op rij in de finale van de NK Poetry Slam stond en ze stond twee keer in de nationale finale van de Kunstbende, uiteraard in de categorie Taal, waar ze beide keren tweede werd. Sannemaj weet een kwetsbaarheid in haar gedichten te leggen. Zelf legt ze het zo uit: ‘Ik dicht over dingen die je eigenlijk liever met rust zou laten. In een beschrijving van haarzelf antwoord ze: ‘Ik woon in Almere, ben 1.74 cm, weeg 67 kilo, ik ben rechtshandig en in het bezit van een rijbewijs en ik kan over mezelf geen biografie schrijven.’


Zaal open: 20:00
Entree: 7 / 5 euro*
Reserveren via de website van Perdu
*korting geldt voor studenten, stadspashouders, vrienden van Perdu, VvL-leden
Met

Geen opmerkingen: