zaterdag 11 mei 2013

17 mei 2013: Konkrete poëzie / Visuele poëzie / Mail-art

Met: Luc Fierens, Rozalie Hirs, Bas Fontein, e.a.

Op 17 mei organiseert Perdu een avond ver konkrete en visuele poëzie. Konkrete poëzie is poëzie waarin de typografische rangschikking van de woorden een betekenisdragend element van het werk uitmaakt.
Visuele poëzie van Luc Fierens.

Visuele poëzie is een verzamelterm voor verschillende kunstvormen op het snijvlak van de literatuur en de beeldende kunst, waarbij tekstuele en niet-tekstuele elementen visueel gerangschikt worden om betekenis over te dragen. Een veelgebruikte techniek is de abrupte juxtapositie van beelden (collage-techniek), waardoor aanvankelijk ongerelateerde betekenaren in verband met elkaar komen te staan.

Rozalie Hirs is componist en dichter. In 1992 debuteerde zij als dichter in het literaire tijdschrift De Revisor. In 1998 verscheen haar eerste dichtbundel Locus, gevolgd door Logos (2002), Speling (2005), Geluksbrenger (2008) en Gestamelde werken (2012). Haar poëzie is in vele talen vertaald. Zij werkt vaak samen met beeldend kunstenaars. Bezoek de website van Rozalie Hirs voor een overzicht van o.a. haar konkrete en visuele poëzie.

Fragment uit In LA van Rozalie Hirs.

Bas Fontein is fotograaf, uitgever en docent. In zijn publicaties experimenteert hij met de conventies van het gedrukte boek en met de manieren waarop fotografie, typografie en tekst interacteren. Bezoek de website van Bas Fontein voor een indruk van zijn werk.
 
Luc Fierens is visueel dichter en collage kunstenaar. Hij is bovendien de meest actieve mail-art kunstenaar in het Nederlandse taalgebied. Mail-art is een wereldwijd netwerk van veelal individueel opererende kunstenaars die kun werken middels het internationale postsysteem met elkaar uitwisselen. Sinds het begin van de jaren '80 werkte hij samen met talloze internationale kunstenaars. Bezoek de website van Luc Fierens voor een overzicht van zijn werk.

Entree: 10 euro / 5 euro voor vrienden, studenten, stadspashouders
Aanvang: 20:30 uur. Deur open: 20:00 uur.

Reserveren.

Geen opmerkingen: