vrijdag 1 november 2013

8 november 2013: This is not a script // Amsterdam


- een avond over de poëziefilm, als satellieteditie bij het Gentse poëziefilm-festival This is not a Script -

Geënsceneerde poëzie, poëtische films, verfilmde gedichten, lyrische animaties van teksten; de poëziefilm is een cross-over genre waarin poëzie en film elkaar ontmoeten.  Is tekst daarbij dan een noodzakelijk onderdeel? Of kan een poëtische aaneenschakeling van beeld ook onder de noemer poëziefilm geschaard worden?

In Gent trapt vandaag de eerste editie van het This is not a Script–festival af. Met dit nieuwe festival, bestaand uit een symposium en een avond vol filmvertoningen, wordt het begrip poëziefilm van inhoud voorzien.

Perdu haakt in Amsterdam aan met een eigen verkenning van, en introductie op het genre. Daarnaast zal een deel van het programma parallel lopen met de viewings op This is not a Script // Gent. Als opmaat naar een eigen poëziefilm festival dat in april in samenwerking met  Filmtheater Kriterion en OT301 zal plaatsvinden, worden vanavond de eerste kaders (en vraagtekens) bij de poëziefilm geplaatst.

Deze avond vindt plaats in samenwerking met Art Cinema OFFoff, Poëziecentrum, Sint-Lucas Beeldende Kunst (LUCA) en Sphinx Cinema.

Entree: 10 euro / 5 euro voor vrienden, studenten, stadspashouders
Aanvang 20:30 uur; deur open 20:00 uur

1 opmerking:

mary heylema zei

Interessant onderwerp! Tijdens deze avond hoorde ik over een call for entries m.b.t. poëziefilm voor het festival in voorjaar 2014. Op internet kan ik daar nergens info over vinden. Kunnen jullie me daar meer over vertellen? Dank alvast!

Groet, Mary Heylema