dinsdag 29 oktober 2013

1 november 2013: Twee dichters: Anneke Brassinga en Peter van Lier

Met: Anneke Brassinga en Peter van Lier

Twee stemmen, twee oeuvres, twee ritmes, en ruim de tijd om tot klinken te komen. Dat zijn de ingrediënten van een nieuwe serie voordrachten die Perdu in de komende jaren zal organiseren. Het uitgangspunt is simpel: we nodigen twee dichters uit die we graag eens wat langer aan het woord laten dan normaal is bij Nederlandse poëzieavondjes. Niet na twee en een half gedicht onrustig moeten worden en hup naar het volgende item, maar een langdurige onderdompeling in de stroom van het werk van één dichter. En dan, na een pauze, nog eens. Na afloop van de voordrachten is er ruimte voor een nagesprek tussen de dichters en met het publiek.

Voor deze eerste editie hebben we Anneke Brassinga en Peter van Lier uitgenodigd. Twee lyrici, meesters in kortere vormen, maar met een zeer verschillend karakter. Tegenover Brassinga’s weerbarstig stromende poëzie, gemaakt met een oor voor de rijke muzikaliteit van Nederlandse woorden, staan de minutieuze volzinnen en scherpe aandacht voor de eenvoudigste woordjes van Van Lier, waarmee hij alledaagse bewegingen van mens en dier in taal en leven opspoort.

Anneke Brassinga is dichter, prozaïst, essayist en vertaler. In 2010 verscheen haar laatste bundel Ontij, een verzameling poëzie waarmee Brassinga ‘je virtuoos op het verkeerde been [weet] te zetten’, aldus Janita Monna in Trouw.

Peter van Lier is dichter, prozaïst en essayist. Zijn meest recente bundel, Hoor, verscheen in 2011 bij uitgeverij Van Oorschot. Samen met beeldend kunstenaar Machteld van Buren maakte hij enkele bundels beeldgedichten, onder meer Wisseling van de wacht (2011).

Entree: 10 euro / 5 euro voor vrienden, studenten, stadspashouders
Aanvang 20:30 uur; deur open  20:00 uur

Reserveren kan hier

Geen opmerkingen: