maandag 12 april 2010

14 april: Presentatie roman Jeroen van Rooij: De eerste hond in de ruimte

De eerste hond in de ruimte is het verhaal van een stad waarvan de dagen geteld zijn. Niet omdat de goden vertoornd zijn of omdat het milieu verpest is, maar om de doodeenvoudige reden dat de voorraad dagen uitgeput raakt. De bewoners van de stad weten van niets. Nachtenlang gaan ze zich te buiten aan techno en xtc. Anderen proberen hun gezin te onderhouden door een snackbar uit te baten, of zwerven door de straten op zoek naar de ultieme ingeving die ze het perfecte popliedje op moet leveren. Wanneer een van de dagenmakers afdaalt naar de stad, op zoek naar een manier om het naderende noodlot het hoofd te bieden, raken al deze personages en verhalen met elkaar verknoopt.

De eerste hond in de ruimte is een roman vol verbeeldingskracht, waarin Jeroen van Rooij zijn verhalen door elkaar weeft met de vanzelfsprekend van een dj die zijn platen de hele nacht lang in dezelfde flow mixt. De vraag is alleen: welke verhalen zullen het licht van de ochtend zien? Jeroen van Rooij (1979) publiceerde verhalen, gedichten en essays in onder meer DWB, Parmentier en nY. Hij is coördinator van De Reactor, een onlineplatform voor literatuurkritiek en bovenal programmeur bij Perdu. De eerste hond in de ruimte is zijn debuutroman en verschijnt bij Uitgeverij Prometheus.

Aanvang 20:00 uur; zaal open 19:30 uur.

De lijst van genodigden en zij die al hebben laten weten te zullen komen is vrij lang. Er is een goede kans dat Perdu woensdagavond vol is, er geen mensen meer bij kunnen. Neemt u dat risico voor lief, fiets of wandel dan even langs en wie weet behoort u tot de gelukkigen die binnen geraken, erbij zullen zijn.

NB: De Perdublog presenteert elke week het programma dat door de redactie van de Avonden is samengesteld. Naast dit Avondenprogramma vinden er in Perdu nog diverse activiteiten plaats, activiteiten die doorgaans niet op deze blog terecht komen. Voor de presentatie van De eerste hond in de ruimte maakt deze blog graag een uitzondering. Vanwegde die eerste hond, en die ruimte, en ook wel een beetje vanwege die auteur.

Geen opmerkingen: