dinsdag 6 oktober 2015

Vrijdag 9 okt. 2015: Vers van het Mes XXXV

Met: Maaike de Wolf, Johan Reyniers, Anton Steen & Anna Mikhailova

Vers van het Mes is geen poetry slam, geen open podium, geen wedstrijd. De deelnemers Maaike de Wolf, Johan Reyniers en Anton Steen krijgen de tijd en de gelegenheid zich uitgebreid te presenteren. Dit doen ze middels poëzievoordrachten en het uitspreken van een poëtica over hun werk, het poëzielandschap en hoe ze zichzelf daarin zien. We besluiten de avond met een muzikaal optreden van Anna Mikhailova.

Anna Mikhailova is componist, theatermaker, organist en koto-speler. Ze studeerde in Moskou, maar woont en werkt tegenwoordig in Nederland. In haar werk, waarin momenteel opera's een hoofdrol spelen, is het werk van de Situationisten een belangrijke factor; zij waren de wegbereiders van de revolte in Parijs in 1968.
Johan Reyniers is een bekend figuur in de theaterwereld. Hij begon zijn loopbaan in 1993 als dramaturg en directeur van het Leuvense Klapstuk en heeft sindsdien een indrukwekkende carrière uitgebouwd in het Nederlandstalige culturele veld. Momenteel is hij hoofd dramaturgie bij Toneelgroep Amsterdam. Reyniers schrijft echter niet alleen toneelteksten. In 2009-2010 bracht hij samen met fotograaf Thierry Lewyllie in vijf afleveringen een fotoroman uit, Dansaertstraat. Ook is hij actief als dichter. Hij publiceerde in het verleden enkele gedichten in Yang, De Gids en DWB.
Anton Steen (Kortrijk, 1963) studeerde filosofie en werkte achtereenvolgens als postbode, bibliothecaris, informaticus en lobbyist. Hij schrijft poëzie en essays. Anton Steen publiceerde in Kluger Hans en Streven.
Maaike de Wolf studeerde aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en ontving in 2013 haar diploma in de afstudeerrichting poëzie. Ze schrijft gedichten, ultrakort proza en iets ertussenin. Eerder publiceerde ze poëzie in De Gids en Het Liegend Konijn.

Al sinds 2003 nodigt Perdu nog niet gedebuteerde dichters uit om uit eigen werk voor te dragen en te reflecteren op hun dichterschap. Dat gebeurt tijdens de programmareeks Vers van het Mes. Sinds de vijfentwintigste editie is deze serie een internationale reeks met afleveringen in Amsterdam en Gent, georganiseerd door Perdu, het Poëziecentrum en deBuren, ondersteund door de TaalUnie.

Zaal open: 20.00 uur
Entree: 7 / 5 euro (met kortingskaart)

Reserveren kan via de website van Perdu

Geen opmerkingen: