donderdag 26 februari 2015

Don. 26 februari 2015: Vers van het mes XXXII in Poëziecentrum te Gent

Met: Kees van Houte, Lize Spit, Herlinda Vekemans & St. Grandson

Al sinds 2003 nodigt Perdu nog niet gedebuteerde dichters uit om uit eigen werk voor te dragen en te reflecteren op hun dichterschap. Dat gebeurt tijdens de programmareeks Vers van het Mes. Sinds de vijfentwintigste editie is deze serie een internationale reeks met afleveringen in Amsterdam en Gent, georganiseerd door Perdu, het Poëziecentrum en deBuren, ondersteund door de TaalUnie.

Vers van het Mes is geen poetry slam, geen open podium, geen wedstrijd. De deelnemers krijgen de tijd en de gelegenheid zich uitgebreid te presenteren. Dit doen ze middels poëzievoordrachten en het uitspreken van een kleine poëtica over hun werk, het poëzielandschap en hoe ze zichzelf daarin zien.

We nodigen voor elke editie onontdekte Vlaamse en Nederlandse dichters uit. Daarnaast is er telkens een dichter te gast die optrad tijdens een van de vorige edities en inmiddels een indrukwekkend oeuvre heeft opgebouwd. Kees van Houte (NL) en Lize Spit (BE) stellen zich voor met voordracht en een kleine poëtica; oudgediende Herlinda Vekemans vertelt hoe haar werk en poëtica zich ontwikkeld hebben sinds zij bij Vers van het Mes optrad.

Herlinda Vekemans (1961) studeerde Germaanse filologie in Leuven en in Hull, Engeland. Aan het Interfacultair Instituut voor Levende Talen van de K.U.Leuven geeft ze cursussen medisch en academisch Engels. Ze schrijft poëzie, proza en non-fictie. Haar gedichten werden o.a. gepubliceerd in De Brakke Hond, De Revisor, DWB, Het Liegend Konijn en de Poëziekrant. Bij het Poeziecentrum verschenen drie dichtbundels: versneden (2005), Buiging (2006) en Schrikdraad (2011).

Kees van Houte (1978) woont en werkt in Kapelle, Zeeland. Hij publiceerde gedichten in tijdschriften (Lava, Poezine) en op websites (Blue-turns-grey, Meander, Waterlandstichting). Twee keer won hij de poezieslag in het Amsterdamse cafe Festina Lente.

Lise Spit (1988) groeide op in Viersel en woont sinds 2006 in Brussel. Zij behaalde een Master Audiovisuele kunsten, specialisatie Schrijven. In 2012 stond zij op de boekenbeurs Antwerpen in het programma van jonge helden. In hetzelfde jaar werd zij finaliste van Write Now!, waarvoor ze in 2013 de publieksprijs én juryprijs ontving. Zij is een van de initiatiefnemers van RAW vzw, die infrastructuur aanbiedt aan o.a. jonge schrijvers en filmmakers om hun werkdagen structuur te geven. 

Zaal open: 20.00 uur
Entree: 5 / 4 euro (met kortingskaart)
Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent

Reserveren via shop@poeziecentrum.be

Geen opmerkingen: