woensdag 7 januari 2015

Donderdag 29 jan. 2014: 30+30 Dichters­marathon 2015

Met: Miek Zwamborn, Sasja Janssen, Matthijs Ponte, Nafiss Nia, Geert Buelens, Erik Lindner, Willem Jan Otten, Marc van der Holst, Edwin Fagel, Emile den Tex, Jaap Blonk, Hannah van Binsbergen, Fieke Gosselaar, Josse Kok, Elly de Waard, Annemieke Gerrist, Eva Gerlach, Juan Heinsohn Huala, Hélène Gelèns, Nina Targan Mouravi, Marjoleine de Vos, Lieke Marsman, Nick J. Swarth, UNOM (Poetry Circle Nowhere), Estelle Boelsma, Sjaan Flikweert (Poetry Circle Nowhere), Onno Kosters, Hagar Peeters & Jan-Willem Anker

Dat poëzie niet moeilijk is, bewijst Perdu jaarlijks op Gedichtendag. Niet door zich op die dag te beperken tot de eenvoudigste poëzie, maar juist door de poëzie in al haar diversiteit aan te bieden op een manier die vooral de nieuwsgierigheid prikkelt. Podiumbeesten en prevelaars, anekdotici en hermetici, vaklui en avonturiers, groentjes en grijsaards: ze staan naast elkaar en door elkaar op deze nieuwe editie van de 30 + 30 Dichtersmarathon. Zestig zeer uiteenlopende dichters komen in ongeveer tweeënhalf uur in een onverbiddelijk ritme voorbij.

Het concept is uitermate eenvoudig: dertig Nederlandse dichters lezen elk drie gedichten voor: twee van henzelf en één van een zelfverkozen collega uit het buitenland. Bij het voorlezen wordt de poëzie niet onderbroken door aan- of afkondigingen, bio- of bibliografische informatie of entr’actes en intermezzo’s. Zo kan de aandacht van de luisteraar zich volledig op de poëzie zelf richten, die zich aan hem presenteert als een constante stroom in een onverbiddelijk ritme van ruim tweeënhalf uur.

Wiens aandacht toch even verslapt, haakt zo weer aan bij de eerstvolgende dichter. Een uitstekende gelegenheid om je onder te dompelen in poëzie uit Nederland en de rest van de wereld.

Aanvang: 19.45 uur / Zaal open: 19.15 uur
Entree: 10 / 7 euro (met kortingskaart)
Reserveren via de website van Perdu

Geen opmerkingen: