maandag 20 oktober 2014

vrijdag 24 oktober 2014: Mort au mime ✝ en presentatie Provo 16

Presentatie Provo & anti-mime avond

Met o.a. Jeroen Funke, Gerjon Gijsbers, Marc van der Holst, Cesanova & Nyk de Vries.

24 oktober a.s. verschijnt eindelijk de nieuwe Provo. Na een hiatus van bijna 50 jaar (het vorige nummer, Provo 15, verscheen in 1967) pikken we de (tegen)draad weer op met Provo 16, het anti-mime nummer. Hierin zal de maatschappelijke problematiek van mime-spelers, levende standbeelden en andere clowns aan de kaak gesteld worden. Tevens zal bij verschijning een internationale manifestatie tegen mime, DOOD AAN MIME/MORT AU MIME/DEATH TO MIME, plaatsvinden in Perdu. Deze zal bij genoeg animo voorafgegaan worden door een luidruchtige tocht vanaf Het Lieverdje.

De provo's van weleer zijn anno 2014 een stelletje monarchistische rechtse rakkers, maar gelukkig loopt er nog genoeg literair links tuig rond om een maandblad mee te vullen. Klinkende namen als A.H.J. Dautzenberg, Dennis Gaens, Gerjon Gijsbers, Roos Pollmann, Arnold Scheepmakers, Tinkebell en Nyk de Vries verlenen hun medewerking aan het blad, dat verluchtigd wordt met strips en illustraties van Jeroen Funke, Bart Nijstad en Kornelis Jan de Vries. Tevens trommelde initiatiefnemer Marc van der Holst wat van zijn provo-vriendjes en vriendinnetjes op, en leverden leden van het internationale provotariaat Jimmy Chen en Chelsey Minnis bijdragen.

Oleg Popov-bewonderaar Hans Kazàn en mime-speler Hakim laten een tegengeluid horen. Oh ja, en Provo 16 zal vergezeld gaan van een klappertje om mime-spelers en levende standbeelden de stuipen mee op het lijf te jagen.

Het anarchistische maandblad zal tweemaandelijks verschijnen en is tegen kostprijs verkrijgbaar bij poëziewinkel Perdu en boekwinkel Atheneum, of door contact op te nemen met de redactie. Volgende themanummers over o.a. Dood & Depressie, Sprookjes en Onbekende Nederlanders (ON'ers) zijn reeds in de maak. Lees Provo, kejje lachen!

Redactieadres:
Provo
t.a.v. M. van der Holst
Hofwijckstraat 66
1055 GJ Amsterdam

e: hetprovotariaat@gmail.com
t: 06-81133096

Deur open: 20.00 uur
Entree: 7 / 5 euro (met kortingskaart)
Reserveren kan hier.

Geen opmerkingen: