vrijdag 28 september 2012

28 september 2012: Zelfportret in een bolronde spiegel: over het werk van John Ashbery

Met Jan Baeke, Maarten van der Graaff, Ton van ‘t Hof en Alfred Schaffer (via videoverbinding)

De meeste lezers van John Ashbery, misschien wel de grootste nog levende Amerikaanse dichter, lijken het erover eens te zijn dat hij aan elke karakterisering ontsnapt. Het werk is complex, virtuoos en ongrijpbaar. Waarin schuilt de aantrekkingskracht van deze poëzie?

Het werk van John Ashbery wordt op veel verschillende manieren gelezen. Sommigen lezen hem naast klassieke dichters als Merill en Bishop, anderen wijzen hem juist aan als voorloper van de language-dichters. Zijn invloed is ook aan de Nederlandse poëzie niet voorbij gegaan, en is ook hier door heel verschillende dichters nagevolgd.

Reden genoeg om een viertal dichters aan het woord te laten over zijn werk. Elk zullen zij een interpretatie geven van de poëtica van Ashbery. Zo laten ze niet alleen zien welke leesmogelijkheden het werk van Ashbery biedt, maar tekenen ze ook een poëticaal zelfportret.


Aanvang 20:30 uur; zaal open 20:00 uur.
Entree: 10 euro / 5 euro voor studenten, vrienden en stadspashouders

Reserveren kan via het webformulier, dat vindt u hier. Eenmaal doorgelinkt komt u op een pagina waar u nog even naar beneden moet scrollen voor het reserveringsformulier.

Geen opmerkingen: