maandag 18 oktober 2010

22 oktober 2010: Wat was Raster?

Met Erik Lindner, Tonnus Oosterhoff, Barber van de Pol, Sven Vitse, Jacq Vogelaar, Miek Zwamborn e.a.


Twee jaar geleden werd het tijdschrift Raster opgeheven. Na dertig jaar ruimte te hebben geboden aan eigenzinnig werk uit binnen- en buitenland, kwam aan het tijdschrift (jarenlang niet weg te denken uit de Nederlandse literatuur) een einde.
Althans, in papieren vorm, want op 22 oktober wordt www.tijdschriftraster.nl gelanceerd, een digitaal archief dat de rijke geschiedenis van Raster ontsluit. Aan de website wordt in de toekomst een platform verbonden, dat kan uitgroeien tot een interactief literatuurdomein, opererend in dezelfde avontuurlijke geest als Raster.
Ter gelegenheid van de lancering komt Perdu met een programma waarin het Raster opnieuw toont. Met buitenstaanders en oud-medewerkers - auteurs, vertalers en redacteuren - blikken wij terug en kijken wij vooruit. Wat is de erfenis van Raster? En waar vindt de 'geavanceerde literatuur uit binnenland en vooral buitenland', zoals H.C. Ten Berge het verwoordde, nu onderdak?
Sven Vitse opent met een beschouwing over de betekenis van Raster. Literair werk is er van Tonnus Oosterhoff en Miek Zwamborn. Zij vonden in Raster een inspiratiebron en vertellen waarom. Barber van de Pol gaat in op de vertaalruimte die Raster bood. Oud-redacteur Jacq Vogelaar houdt de website ten doop. De presentatie is in handen van Erik Lindner.

Aanvang 20:30 uur; zaal open 20:00 uur.


Reserveren kan via het formulier op de Perdu-website. Klik daarvoor hier.

Geen opmerkingen: