dinsdag 1 juni 2010

4 juni 2010: Wijnberg meets Beck

Met Nachoem Wijnberg, Philippe Beck en Erwin Jans.


Nachoem M. Wijnberg heeft een eigen plek in de Nederlandse poëzie. Hij schreef in twintig jaar een rijk oeuvre bijeen, dat alleen nog maar groeit. Zijn werk heeft zeggingskracht. Hij is productief en eigenzinnig. Zijn invloeden zijn internationaal en van verschillende tijden.

Het werk van Philippe Beck wijkt radicaal af van de Franse dichters van zijn tijd en kent uitheemse invloeden. Beck is een denkende dichter en publiceert net als Wijnberg met regelmaat, zowel proza als poëzie. Een dichtbundel is volgens een van zijn titels ‘Een kamer voor een smeltende roman’ (Chambre de roman fusible). Oftewel een coherent geheel, eerder een boek dan een bundel.

Hetzelfde kan gezegd worden van Divan van Ghalib, het laatst ‘dichtboek’ van Wijnberg. Op deze avond gaan Philippe Beck en Nachoem Wijnberg na hun voordrachten in gesprek, onder leiding van Erwin Jans, dramaturg en samensteller van Hotel New Flanders. Een unieke gelegenheid om de raakvlakken en verschillen tussen twee hedendaagse dichters uit twee landen te ervaren.


Aanvang 20:30, zaal open 20:00.

Altijd al een denkende dichter willen zien? Reserveren kan via onderstaande link

deze

Geen opmerkingen: