dinsdag 17 februari 2009

20 februari: Jubileum Perdu: 25 jaar Verloren Tijd

met ondermeer: Erik Bindervoet, Patricia de Groot, Robbert Jan Henkes, Peter Holvoet-Hanssen, Jos Joosten, Chris Junge, Marc Kregting, Erik Lindner, K. Michel, Xandra Schutte, Samuel Vriezen, Jacq Vogelaar (o.v.), Han van der Vegt, Sven Vitse.

LET OP, ANDERE LOCATIE!!!
De Nieuwe Anita
Frederik Hendrikstraat 111
Amsterdam

In februari 1984 vestigde zich in de Amsterdamse Pijp een bijzondere boekhandel: De Verloren Tijd. Nog geen half jaar eerder had de boekhandel “voor beschadigde literatuur” het levenslicht gezien in Antwerpen. Nu, 25 jaar later, is die boekhandel uitgegroeid tot de Stichting Perdu die nauwelijks meer uit literair Amsterdam is weg te denken. Om dat te vieren organiseert Perdu op 20 februariaanstaande een verjaardagsfeest.

Perdu viert haar verjaardag niet in haar eigen zaal, maar is te gast bij De Nieuwe Anita, de multidisciplinaire undergroundzaal aan de Frederik Hendrikstraat. Daar zullen vanaf 19.30 verschillende feestelijkheden plaatsvinden:

Presentatie special De Gids
Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Perdu brengt De Gids, het oudste literaire tijdschrift in Nederland, een speciaal aan Perdu gewijd nummer uit. Dichters en vrijwilligers uit heden en verleden komen erin aan het woord. Het nummer krijgt zijn doop tijdens dit verjaardagsfeest en is hier uiteraard ook voor het eerst te koop.

Estafettegesprek
Volgens Chris Keulemans, oprichter van Perdu, maakt het elektronische debat, dat zo uitbundig op weblogs wordt gevoerd, het live-debat niet overbodig, maar toont het juist aan dat het levende gesprek nog steeds waarde heeft. Als het goed gevoerd wordt, is het levende gesprek een kunstvorm. Deze vaststelling is het uitgangspunt van het “estafettegesprek”: een experimenteel debat dat zo’n twee uur in beslag zal nemen. In deze estafette, waaraan twaalf sprekers deelnemen, zitten er nooit meer dan drie aan tafel. Als in een estafette wisselen de gesprekspartners elkaar af, terwijl het besprokene de tafel nooit verlaat. Ter inspiratie worden de sprekers volgens het principe van het toeval met citaten uit het archief van Perdu geconfronteerd: flarden uit boeken, tijdschriften, notulen, jaarverslagen. Tezamen met de persoonlijke bagage die iedere gesprekspartner naar de tafel meeneemt, vormen deze de Grote Gespreksinhoud die zich gedurende twee uur door de tijd morpht.

Dansen
Na afloop kan er gepraat, gedronken, gezongen en gedanst worden.

Aanvang/Zaal open: 19.30 uur.
Let op: Voor deze gelegenheid is Perdu te gast bij De Nieuwe Anita, Frederik Hendrikstraat 111-115, Amsterdam.
Entree: 2,50 euro
Reserveren kan via de site van Perdu

Geen opmerkingen: