zondag 13 juli 2008

27 juni 2008: Eindfeest voor winnaars

Met: Sieger Baljon, Thomas Blondeau, Tsead Bruinja, Vicky Francken, Piet Gerbrandy, Rozalie Hirs, Thomas Möhlmann, F. Starik.
Muziek: DJ Jaïrzinho
Cocktails: Joost Jansen/NixMixMee

Gefeliciteerd! U heeft al bijna gewonnen! Want u bent nu wel heel dicht bij het verkrijgen van toegang tot het leukste feest van het jaar: het Perdu-eindfeest.

Het gaat ons goed, we vieren successen, we zijn Trots op Nederland. Als feestelijke afsluiting van een seizoen vol triomfen heeft Perdu een aantal dichters gevraagd een zegezang te schrijven op een winnaar naar keuze. Dat kan natuurlijk een sportman of een militair zijn, maar ook in een dorpsgek of een koffiezetapparaat valt allicht een winnaar te ontdekken (en te bezingen).

Al deze winnaars zullen op het feest door de dichters van dienst de lof toegezwaaid krijgen die ze verdienen. Omdat educatie ook een soort triomf is, zal Piet Gerbrandy u inleiden in de keizer van de zegezangers: Pindaros.

En zoals door de eeuwen heen bij triomfen gebruikelijk is, wordt er op dit feest ook gedronken en gedanst, onder de bezielende leiding van cocktailschenker Joost Jansen (NixMixMee) en DJ Jaïrzinho.
U bent voor deze opzet onontbeerlijk. U maakt dan wel geen grote bouwprojecten mogelijk, maar ook met kleine literatuurprojecten zijn triomfen te behalen. Wees een winnaar. Kom feesten.

2 opmerkingen:

Perdu blog zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Avonden redactie zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.