vrijdag 24 maart 2017

Vrijdag 31 mrt. 2017: Vogelgeluiden

Met: Dean Bowen, Annelie David, Babette Wagenvoort, marwin vos, Aurélie Lierman & Eva Meijer

Geïnspireerd door het werk van de Oostenrijkse schrijfster Marlen Haushofer (1920-1970) en de Britse natuuronderzoekster en muziekwetenschapster Len Howard (1894-1973) verkennen kunstenaars in tekst, beeld en geluid het gedrag van vogels. Hoe te leven met vogels als de grenzen van de menselijke leefomgeving met die van de natuur steeds meer vervagen? Respecteren we hun leefwijze, wat kunnen wij van hun gedrag leren en verschillen wij werkelijk zo van elkaar?
Dean Bowen (1984 ) is dichter en performer. Hij werkte als performer mee aan kunstexposities en maakte deel uit van de Europese cast van 'Century Songs', een experimenteel geluidstheaterstuk dat in België, Nederland en Duitsland werd opgevoerd. Hij is een bekend gezicht op de verscheidene woordkunst podia in Nederland en België en maakt onderdeel uit van het schrijverscollectief Wakkerlicht. Hij is redactielid bij Perdu.

Annelie David (1959) was in een eerder leven danser en choreograaf. Vanaf 2004 legde zij zich toe op de poëzie. Haar werk verscheen onder meer in de Revisor, Tirade, Deus Ex Machina. Haar poëziedebuut Machandel (2013, Marmer) en is in recensies geprezen om zijn persoonlijke en emotionele elan. Zij vertaalt voor tijdschrift Terras de Duitse dichters Uljana Wolf en Esther Kinsky.

marwin vos is dichter en kunstenaar. Ze publiceerde naast haar recente bundel Oorlogspaarden tot in de buitenwijken (2015) ook Zij is niet vast, zij is veranderbaar (2006). Haar werk verscheen onder meer in De Gids en nY en op Samplekanon. Op marwinvos.nl is haar werk te zien en te lezen.

Babette Wagenvoort is beeldend kunstenaar en illustrator. Sinds september 2013 werkt zij aan 'Birds as individuals', een project rondom meerdere thema's - natuurbescherming, veren, vrouwen, verenigingsleven, de tuin, toerisme en individualisme - en dat verschillende uitingsvormen heeft: tekeningen op papier in diverse technieken en van diverse formaten, en daarnaast ook teksten, animaties en interactie. Op babettewagenvoort.com/ is haar werk te zien en te lezen.
Aurélie Lierman is componist, zangeres en voormalig VRT-radiomaker. Zij onderzoekt het gebied tussen documentaire, geluidskunst, improvisatie en hedendaagse muziek. Ze won meerdere vooraanstaande compositieprijzen met composities die ze maakte op basis van geluidsopnames uit Oost-Afrika, ‘KARIAKOO’ (eerste prijs in de Sonic Art in Rome), ‘iota mikro’ (derde plaats in de Grand Prix in Boekarest) en ‘Anosmia’ (eerste prijs in de Monophonic 2014 in Brussel). Op http://aurelielierman.be/ is haar werk te zien.
Eva Meijer is beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter. Zij bracht vier albums en een aantal EP’s uit en trad op in diverse landen als Amerika, Duitsland en Engeland. In 2011 verscheen haar debuutroman Het schuwste dier dat genomineerd werd voor de Academica Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de Vrouw&Proza Debuutprijs. Daarna verschenen nog de romans Dagpauwoog (2013) en Het vogelhuis (2016). Dat laatste boek is genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en zal vertaald worden in het Duits en Engels.

Aanvang: 20.00 uur / deur open: 19.30 uur.
Entree: 9 / 6 euro (korting)
Reserveren kan via de website van Perdu

Geen opmerkingen: