zondag 12 maart 2017

Vrijdag 17 mrt. 2017: Vers van het Mes XXXVI

Met: Linda Veldman, Simone Atangana Bekono, Dominique de Groen & Milena Haverkamp

Met Vers van het Mes brengt de avondenredactie van Perdu al sinds 2003 eens in de zoveel maanden een stevige dosis nieuwe poëzie met drie nog niet gedebuteerde dichters die onze nieuwsgierigheid weten te prikkelen en van wie we meer willen horen. Voor het publiek een mooie kans om een glimp van de toekomst van de poëzie op te vangen en voor de dichters een gelegenheid om zichzelf serieus en compromisloos te presenteren.
Tijdens de 36e editie verwelkomen we Linda Veldman, Simone Atangana Bekono en Dominique De Groen en verzorgt Milena Haverkamp een muzikaal optreden. De dichters krijgen de tijd om zich uitgebreid te presenteren door een voordracht te geven en door een lezing uit te spreken waarin ze onderzoeken wat poëzie voor hen betekent. Welke plaats neemt hun dichtkunst in de wereld in, wat verwachten ze van de poëzie, met wie voelen ze zich verwant en met wie absoluut niet? Wij zijn er van overtuigd dat deze drie dichters de moeite waard zijn om de komende tijd te volgen, u krijgt deze avond de gelegenheid om zelf te oordelen.

Simone Atangana Bekono (1991) schrijft proza en poëzie en werkt op het moment onder het talentontwikkelingsprogramma Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds aan verhalen en essays. In haar werk onderzoekt ze het effect van sociale en maatschappelijke stempels rondom ras, gender en geslacht op de belevingswereld van individuen.
Dominique De Groen (1991) is dichter en studeert Mediakunst aan KASK in Gent. Haar werk werd gepubliceerd in Deus Ex Machina, Gierik & NVT, op Samplekanon en Hard//hoofd. Ze post poëzie en beeldend werk op www.vulpix91.be.
Milena Haverkamp is als actrice verbonden aan Muziektheater gezelschap de Veenfabriek. Daarnaast werkt ze als one-woman-showband bij Waumans & Victoria's Groot Internationaal Literair Variété Spektakel en schrijft ze maandelijks een lied voor de podcast Ondercast.
Linda Veldman (1989) studeerde Filosofie en Cultural Analysis in Amsterdam en Berlijn, ze werkt o.a. als redacteur en vertaler en schrijft poëzie, vaak in meerdere talen. Afgelopen zomer ging ze als dichter met deBuren naar Parijs, sindsdien staat ze met enige regelmaat op het podium om haar gedichten voor te dragen, het liefst met haar ogen dicht.

Zaal open: 19.30 uur
Entree: 8 / 5 euro* (met kortingskaart)
Gratis voor leden van WeArePublic! Reserveer via perdu@perdu.nl, vermeld dat je lid bent.
*Korting geldt voor studenten, stadspashouders, vrienden van Perdu, VvL-leden

Geen opmerkingen: