woensdag 18 januari 2017

Donderdag 26 jan. 2017: 30+30 Dichtersmarathon 217

Met: Simone Atangana Bekono, Annelein Pompe, Annemieke Dannenberg, Fabienne Rachmadiev, Vicky Francken, K. Schippers, Jennifer Muntslag a.k.a. JNM The Naked MC, Antoinette Sisto, Frans Budé, Susan J. Nassuna, Patricia Pluijmers, Jeroen van Rooij, Idwer de la Parra, Harry Vaandrager, Gijsje Heemskerk, Estelle Boelsma, Ellen Deckwitz, Smita James, K. Michel, Thomas Möhlmann, Linda Veldman, Nikki Dekker, Gershwin Bonevacia, Lamia Makaddam, Anne Broeksma, Anneke Brassinga, Anna Arov, Roberta Petzoldt, Mischa Andriessen & Stokely Dichtman

-- Update: Eva Gerlach is helaas verhinderd --
Dat poëzie niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst Perdu jaarlijks op Gedichtendag. Niet door zich op die dag te beperken tot de eenvoudigste poëzie, maar juist door de poëzie in al haar diversiteit aan te bieden op een manier die vooral de nieuwsgierigheid prikkelt. Podiumbeesten en prevelaars, anekdotici en hermetici, vaklui en avonturiers, groentjes en grijsaards: ze staan naast elkaar en door elkaar op deze nieuwe editie van de 30 + 30 Dichtersmarathon. Zestig zeer uiteenlopende dichters komen in ongeveer tweeënhalf uur voorbij.
Het concept is uitermate eenvoudig: dertig Nederlandse dichters lezen elk drie gedichten voor: twee van henzelf en één van een zelfverkozen collega uit het buitenland. Bij het voorlezen wordt de poëzie niet onderbroken door aan- of afkondigingen, bio- of bibliografische informatie of entr’actes en intermezzo’s. Zo kan de aandacht van de luisteraar zich volledig op de poëzie zelf richten, die zich aan hem presenteert als een constante stroom in een onverbiddelijk ritme van ruim tweeënhalf uur.
Wiens aandacht toch even verslapt, haakt zo weer aan bij de eerstvolgende dichter. Een uitstekende gelegenheid om je onder te dompelen in poëzie uit Nederland en de rest van de wereld.

Aanvang: 19.45 uur / Zaal open: 19.15 uur
Entree: 10 / 7 euro* voor online verkoop (kaarten aan de deur kosten 1 euro extra)
   *Korting geldt voor studenten, stadspashouders, vrienden van Perdu, VvL-leden
(voorstelling is uitverkocht)

Geen opmerkingen: