dinsdag 1 maart 2016

Vrijdag 4 mrt. 2016: De Lezer XII

Met: Charlotte Mutsaers, Mathijs Gomperts, Saskia Stehouwer & Marieke Rijneveld

De Lezer is een serie vraaggesprekken tussen een dichter en een geoefende lezer, met een bijzonder kenmerk: het is de dichter die de vragen stelt over zijn eigen werk en de lezer die daarop antwoordt. Dat levert spannende gesprekken op met een soms verrassend poëticaal resultaat. Grenzen worden afgetast: tussen een dichter en zijn werk, tussen lezer en dichter, tussen lezer en gedicht.

Ditmaal interviewt Mathijs Gomperts (als dichter) Charlotte Mutsaers (als lezer), en bevraagt Saskia Stehouwer (als dichter) Marieke Rijneveld (als lezer) over haar bundel Wachtkamers.
Charlotte Mutsaers' meest recente publicatie is de gedichtenbundel Dooier op drift (2012). Binnen ruim een jaar zal bij Das Mag haar boek Een harnas van Hansaplast verschijnen.
Mathijs Gomperts studeerde filosofie aan de UvA. In januari debuteerde hij bij Uitgeverij van Oorschot met de bundel Zes. Naast dichter en filosoof is hij timmerman en worstelaar.

Marieke Rijneveld (1991) is schrijver, muzikant en dichter. In Juni 2015 verscheen haar debuutdichtbundel KALFSVLIES bij AtlasContact. Momenteel werkt Rijneveld aan haar debuutroman, schrijft ze de maandelijkse reeks Het drogestofgehalte voor de Revisor en heeft ze een bijbaantje op een koeienbedrijf.
Saskia Stehouwer (1975) studeerde Nederlands en Engels aan de Universiteit van Amsterdam. In oktober 2014 verscheen haar debuutbundel wachtkamers bij uitgeverij Marmer, die bekroond werd met de C. Buddingh'-prijs 2015.

zaal open: 20.00 uur, aanvang: 20.30 uur
entree: 7 / 5 euro (met kortingspas)
reserveren kan via de website van Perdu

Geen opmerkingen: