dinsdag 10 april 2012

13 april 2012: Familieleden in de kunst

Met: Krijn Peter Hesselink, Sieger Baljon, e.a.

Op deze avond in Perdu gaat het over familieleden in de kunst. Uitgaande van het idee dat kunstenaars een opvoedende rol kunnen vervullen in verbeeldingen, staat vanavond centraal dat ze zelf ook eens hebben leren kijken: door autoriteiten die je als kind zou kunnen ervaren als kunstenaars, omdat zij jou dingen laten zien die je daarvoor nog niet kende. In werkelijkheid zijn dit met name vaders en moeders, broers en zussen. Wat gebeurt er als broers of zussen beide besluiten om kunstenaar te worden?

Dit is geen avond over rivaliteit tussen familieleden maar over het losweken en aanhechten van perceptie. Komt dat zien en neem je moeder, broer, vader, neef, nicht, zus, opa, oma, oom of tante mee!

* Krijn Peter Hesselink (1976) begon als dichter met optredens bij poetry slams, wat leidde tot het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam, dat hij in 2006 won. In 2008 verscheen zijn debuutbundel Als geen ander. In oktober 2009 verscheen zijn tweede bundel, Stil alarm. Hesselink is ook actief als vertaler.
* Sieger Baljon (1981), voorheen Sieger Hesselink, begon op zijn elfde met acteren, naar zijn grote broers voorbeeld en speelde in een aantal voorstellingen, series en films. Het dichten begon een paar jaar later. Zijn eerste voordracht vond plaats op 5 maart 2002 op WordSlam in Groningen en bracht hem gelijk in de finale. Naast poëzie schrijft hij verhalen, scripts en monologen.

Aanvang 20:30 uur; zaal open 20:00 uur.
Reserveren kan via het webformulier op de site van Perdu. Klik hier om daar te geraken en eenmaal daar scrollt u een stukje naar beneden.

Geen opmerkingen: