woensdag 7 december 2011

Nieuwe website: Ooteoote

Gisteren is het nieuwe literaire weblog Ooteoote gelanceerd, te vinden op: www.ooteoote.nl.

Ooteoote, vernoemd naar Jan Hanlo’s legendarische klankgedicht, is een online informatieknooppunt, waar Nederlandse en Vlaamse auteurs berichten over literair nieuws en faits divers uit binnen- en buitenland.

Ook houdt Ooteoote graag de vinger aan de pols van projecten waarin literatuur en andere disciplines allianties met elkaar aangaan. Zo besteden we ruim aandacht aan beeldende kunst, muziek, film en multimedia, waarin de literaire tekst een (hoofd)rol speelt.

Tot slot fungeert Ooteoote als een podium waarop bekende schrijvers en aanstormende talenten hun romanfragmenten, korte verhalen, gedichten, vertalingen, interviews, columns, opinies en essays kunnen publiceren. Onder anderen Huub Beurskens, Lies Van Gasse, Erik Spinoy, Jeroen Theunissen en Willem van Zadelhoff zullen bijdragen leveren.

Ooteoote wil dé literaire plek op internet zijn waar geschreven wordt met kennis van zaken, vanuit een oprechte nieuwsgierigheid en betrokkenheid met de wereld die zich uitstrekt voorbij het boek. Het plezier van de tekst zal daarbij steeds centraal staan.

De redactie van Ooteoote bestaat uit: Arnoud van Adrichem, Joost Baars, Rozalie Hirs, Frank Keizer, Jan Pollet, Matthijs Ponte, Matthijs de Ridder en Jeroen van Rooij. De redactie werkt nauw samen met allerhande literaire websites, bloggers, festivals en literatuurperiodieken in de Lage Landen en verre omstreken.

ooteoote
facebook.com/ooteoote
twitter.com/ooteoote

Geen opmerkingen: