woensdag 19 januari 2011

27 januari 2011 - 30+30 Dichtersmarathon

Met: Maartje Smits, Ton van 't Hof, Martijn Teerlinck, Marlene van Niekerk, Vicky Francken, Dennis Gaens, Lieke Marsman, Jeroen van Rooij, Anne Becking, Mark van der Schaaf, Annelein Pompe, Mowaffk Al-Sawad, Annemieke Gerrist, Bernke Klein Zandvoort, Peter van Lier, Vincent Verhoef, Emile den Tex, Nanne Nauta, Jan Willem Anker, Gert de Jager, Maria van Daalen, Thomas Möhlmann, Miek Zwamborn, Mischa Andriessen, Iris Brunia, Ben Zwaal, Roos van Mierlo, Martijn den Ouden, Henk van der Waal e.a.


Het aantal plaatsen is zéér beperkt. Zonder reservering geen toegang


Dat poëzie niet moeilijk is, bewijst Perdu jaarlijks op Gedichtendag. Niet door zich op die dag te beperken tot de eenvoudigste poëzie, maar juist door de poëzie in al haar diversiteit aan te bieden op een manier die vooral de nieuwsgierigheid prikkelt. Podiumbeesten en prevelaars, anekdotici en hermetici, vaklui en avonturiers, groentjes en grijsaards: ze staan naast elkaar en door elkaar op deze nieuwe editie van de 30 + 30 Dichtersmarathon. Zestig zeer uiteenlopende dichters komen in ongeveer tweeënhalf uur in een onverbiddelijk ritme voorbij.

Het concept is uitermate eenvoudig: dertig Nederlandse dichters lezen elk drie gedichten voor: twee van henzelf en één van een zelfverkozen collega uit het buitenland. Bij het voorlezen wordt de poëzie niet onderbroken door aan- of afkondigingen, bio- of bibliografische informatie of entr’actes en intermezzo’s. Zo kan de aandacht van de luisteraar zich volledig op de poëzie zelf richten, die zich aan hem presenteert als een constante stroom in een onverbiddelijk ritme van ruim tweeënhalf uur.

Wiens aandacht toch even verslapt, haakt zo weer aan bij de eerstvolgende dichter. Een uitstekende gelegenheid om je onder te dompelen in poëzie uit Nederland en de rest van de wereld.

Aanvang: 19.45 uur; zaal open: 19.00 uur

Reserveren via de webformulier op de site van Perdu, klik voorzichtig hier

Geen opmerkingen: