donderdag 5 november 2009

Gratis: Uinko Eerensteins officiële bootleg "Live in Perdu" als tijdelijke download

Op 23 oktober trad de veelbelovende singer/songwriter Uinko Eerenstein op in Perdu. In het kader van de programmareeks Vers van het mes bracht hij zes liedjes uit zijn sterk persoonlijke Nederlandstalige repertoire, dat zich beweegt tussen breekbaarheid en absurdisme. Uinko Eerenstein heeft wel iets weg van Jaap Fischer, maar brengt met zijn directe teksten en zijn markante stemgeluid toch vooral iets nieuws, en ja, iets unieks. Die avond zorgde hij voor een uiterst sfeervol optreden.

Die sfeer blijkt achteraf zo goed over te komen op de opnames die er die avond gemaakt zijn, dat we het eigenlijk niet kunnen laten om die ze voor u beschikbaar te maken. Daarom bieden Uinko Eerenstein en Stichting Perdu gezamenlijk de officiële bootleg tijdelijk aan via de website en het weblog van de stichting. Hieronder kunt u ze beluisteren en vrijelijk downloaden. Maar let op: ze zijn maar tijdelijk beschikbaar! En wel gedurende de maand november. Wacht dus niet te lang.

Later zullen een aantal nummers waarschijnlijk verschijnen op een CD met de titel In dorpen en steden, die Eerenstein samen met Jan Schenk (Hospital Bombers) gaat opnemen.

Meer informatie over Uinko Eerenstein vindt u op zijn myspace. De foto bij dit bericht is van Roeland Fossen.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

prachtig, de muziek van uinko!

Elroy

Unknown zei

ja geweldig! maar waarom maar tijdelijk beschikbaar?

Anoniem zei

Uinko is vet!