zondag 27 september 2009

2 oktober 2009: Kredietcrisis I - van Bovenaf

BARBAREN & CO ... en de verloren toneelteksten

Met o.m. (o.v): Martijn Kerkmeijer, Jaïr Stranders, Paul van Veen, Yaïr van der Wieken, Bram Huijten, Tobias Kokkelmans, Bo Tarenskeen en Loek Zonneveld

Barbaren & Co (de kleine toneelformatie Barbaren aangevuld met allerlei al of niet toneelspelende gasten) houdt regelmatig (geënsceneerde) lezingen van toneelstukken die in vergetelheid dreigen te raken of anderszins op boekenplanken liggen te verstoffen. Op 2 oktober trappen zij hun nieuwe seizoen af op hun nieuwe podium, Perdu. Op deze eerste avond: Kredietcrisis I - van Bovenaf. Barbaren & Co presenteert John Gabriel Borkman - een bankroetiersfarce van de Noorse schrijver Henrik Ibsen.

Een impressie: bankier Borkman, acht jaar geleden ontslagen uit de gevangenis, waar hij vijf jaar vast zat wegens grootschalige bankfraude, bezint zich op een grootscheepse terugkeer om de maatschappij opnieuw te redden. Zijn vrouw is slechts geïnteresseerd in herstel van de familie-eer. Zijn gewezen minnares én schoonzus klampt zich vast aan de laatste restjes van haar leven en aan haar geestelijke nalatenschap. En zijn zoon wil eindelijk een keer gaan ademen en léven buiten de spinnewebben van zijn verleden. Met maar liefst twee vrouwen tegelijk. Een inktzwarte tragikomedie.

Als voorgerecht worden enkele onbekende schetsen en vaudevilles van Anton Tsjechov gepresenteerd. En het nagerecht is een verlate hommage aan de afgelopen zomer overleden choreografe Pina Bausch.

Barbaren & Co verwachten in de komende maanden de volgende programma's te brengen. Maandagavond 9 november: Berlijnse Muur twintig jaar verder (een tekst- en beelddocumentaire). In december een avond met Judith Herzberg-teksten waaronder Kras (1989); in januari 2010 Kredietcrisis II - van Onderen Bertolt Brecht De heilige Johanna van de Slachthuizen; in februari 2010 Ueber allen Gipfeln ist Ruh - een schrijverskomedie van Thomas Bernhard.

Aanvang: 20.30; zaal open: 20.00
Reserveren via deze link naar de Perdu-website

Geen opmerkingen: