zaterdag 27 december 2008

Perdu houdt kerstreces tot Gedichtendag

De Avondenprogrammering van Perdu ligt (zo als te doen gebruikelijk in deze periode) eventjes stil, en wel tot donderdag 29 januari 2009. Dat is weliswaar geen vrijdagavond maar daar kunnen wij niks aan doen. In de tussentijd is de poëzieboekhandel van Perdu gewoon geopend (klik voor openingstijden hier)

Op 29 januari starten we het tweede deel van het seizoen met de 31 + 31 Dichtersmarathon, dat is een programma wat Perdu in 2009 voor de vierde keer gratis aanbiedt aan het publiek, en wel ter opluistering van de Gedichtendag.


31 + 31 Dichtersmarathon

Met: Mischa Andriessen, Jan-Willem Anker, Robert Anker, Erik Bindervoet, Pieter Boskma, Floor Buschenhenke, Sofie Cerutti, Daan Doesborgh, Hélène Gelèns, Piet Gerbrandy, Amarantha Groen, Elma van Haren, Krijn Peter Hesselink, Rozalie Hirs, Sylvia Hubers, Gert de Jager, Frank Keizer, Onno Kosters, Adriaan Krabbendam, Marc Kregting, Arthur Lava, Peter van Lier, Lamia Makaddam, Lieke Marsman, Nanne Nauta, Ester Naomi Perquin, Martin Reints, Jeroen van Rooij, Toon Tellegen, Han van der Vegt en Nachoem Wijnberg.


Na afloop fluisterdisco met DJ Dorps

HET WORDT AANBEVOLEN VOOR DE DICHTERSMARATHON TE RESERVEREN


Dat poëzie niet moeilijk is, bewijst Perdu jaarlijks op Gedichtendag. Niet door zich op die dag te beperken tot de eenvoudigste poëzie, maar juist door de poëzie in al haar diversiteit aan te bieden op een manier die vooral de nieuwsgierigheid prikkelt. Podiumbeesten en prevelaars, anekdotici en hermetici, vaklui en avonturiers, groentjes en grijsaards: ze staan naast elkaar en door elkaar op deze vierde editie van de 30 + 30 Dichtersmarathon. Zestig zeer uiteenlopende dichters komen in ongeveer tweeënhalf uur in een onverbiddelijk ritme voorbij.

Het concept is uitermate eenvoudig: dertig Nederlandse dichters lezen elk drie gedichten voor: twee van henzelf en één van een zelfverkozen collega uit het buitenland. Bij het voorlezen wordt de poëzie niet onderbroken door aan- of afkondigingen, bio- of bibliografische informatie of entr’acts en intermezzos. Zo kan de aandacht van de luisteraar zich volledig op de poëzie zelf richten, die zich aan hem presenteert als een constante stroom in een onverbiddelijk ritme van ruim tweeënhalf uur.

Wiens aandacht toch even verslapt, haakt zo weer aan bij de eerstvolgende dichter. Bovendien zet Perdu de traditie van de simultane marathonpublicatie voort. Na vorig jaar bij Prometheus een bloemlezing te laten verschijnen (die nog steeds besteld kan worden door een mail te sturen naar perdu@perdu.nl), werkt Perdu dit jaar samen met het interdisciplinaire webzine Blue Turns Grey. Na afloop van de Dichtersmarathon is daar een groot deel van de gelezen gedichten terug te lezen, waarbij steeds het buitenlandse gedicht gepaard is met het gedicht van zijn kiezer.
Een uitstekende gelegenheid om je onder te dompelen in poëzie uit Nederland en de rest van de wereld.


Let op: Afwijkende aanvangstijd: 19.45 uur; zaal open: 19.00 u.
Reserveren door hier te klikken.

Geen opmerkingen: