maandag 25 januari 2016

Donderdag 28 jan. 2016: 30+30 Dichters­marathon 2016

Met: Çağlar Köseoğlu, Charlotte Mutsaers, Hannah van Binsbergen, Annemarie Estor, Marjoleine de Vos, Obe Alkema, Mia You, Nadia de Vries, Dean Bowen, Martijn den Ouden, Shida Boukhizou, Chrissie Jing-Jing Lee, Meltem Halaceli, Robin Ramael, Babs Franklin Gons, Saskia Stehouwer, Sebastiene Postma, Veva Leye, Megan M. Garr, Edwin Fagel, Jana Beranová, Annemieke Gerrist, Elten Kiene, Anne Vegter, Joost Oomen, Robert Anker, Antoine de Kom, Bas Geerts, Daniël Vis & Pauline Sparreboom.

Dat poëzie niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst Perdu jaarlijks op Gedichtendag. Niet door zich op die dag te beperken tot de eenvoudigste poëzie, maar juist door de poëzie in al haar diversiteit aan te bieden op een manier die vooral de nieuwsgierigheid prikkelt. Podiumbeesten en prevelaars, anekdotici en hermetici, vaklui en avonturiers, groentjes en grijsaards: ze staan naast elkaar en door elkaar op deze nieuwe editie van de 30 + 30 Dichtersmarathon. Zestig zeer uiteenlopende dichters komen in ongeveer tweeënhalf uur in een onverbiddelijk ritme voorbij.
Het concept is uitermate eenvoudig: dertig Nederlandse dichters lezen elk drie gedichten voor: twee van henzelf en één van een zelfverkozen collega uit het buitenland. Bij het voorlezen wordt de poëzie niet onderbroken door aan- of afkondigingen, bio- of bibliografische informatie of entr’actes en intermezzo’s. Zo kan de aandacht van de luisteraar zich volledig op de poëzie zelf richten, die zich aan hem presenteert als een constante stroom in een onverbiddelijk ritme van ruim tweeënhalf uur.

Wiens aandacht toch even verslapt, haakt zo weer aan bij de eerstvolgende dichter. Een uitstekende gelegenheid om je onder te dompelen in poëzie uit Nederland en de rest van de wereld.

Dit programma is geselecteerd door We Are Public en gratis toegankelijk voor leden.

Aanvang: 19:45 uur
Zaal open: 19:15 uur
Entree: 10 / 7 euro (met kortingskaart) / gratis voor leden van We Are Public

Reserveren kan via de website van Perdu

Geen opmerkingen: