uitwisseling tussen opkomende dichters uit Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland
dinsdag 2 februari: Goethe-Institut en woensdag 3 februari: Perdu
Recentelijk heeft er een verschuiving in het Duitstalige poëzielandschap plaatsgevonden met de opkomst van een nieuwe generatie dichters. Het project 'Babelsprech: Nieuwe Duitse Poëzie', geïnitieerd door Literaturwerkstatt uit Berlijn en het Literaturhaus uit Wenen, beoogt de zichtbaarheid van de nieuwe stemmen te vergroten en een levendig en actief netwerk te creëren van verschillende poetry scenes uit Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Italië (Zuid-Tirol) en Liechtenstein. Belangrijke resultaten van het project, nu al, zijn het online poëzieplatform voor jonge dichters wwww.babelsprech.org en de bloemlezing Lyrik von Jetzt3: Babelsprech van nieuwe poëzie door een generatie geboren na 1980.
In het kader van de Poëzieweek 2016 breiden we het netwerk van Babelsprech uit richting Nederland en België. Gedurende twee dagen brengen we Duitstalige dichters in contact met hun Nederlandstalige collega's. De resultaten worden op twee verschillende momenten gepresenteerd.
In samenwerking met Goethe-Institut Amsterdam, deBuren, Babelsprech en de Oostenrijkse Ambassade Den Haag.
2 februari "Lyrik von Jetzt 3. Babelsprech"
locatie: Goethe-Institut Amsterdam
aanvang: 20.00 uur
Duits- en Engelstalig
Met: Max Czollek (Duitsland), Esther Strauß (Oostenrijk), Lea Schneider (Duitsland), Charlotte Warsen (Duitsland), Tobias Roth (Duitsland) en Robert Prosser (Oostenrijk)
Vanavond gaan de samenstellers Max Czollek en Robert Prosser van Lyrik von Jetzt3: Babelsprech (Wallstein 2015) met elkaar in gesprek over het project Babelsprech: wat zijn de meest recente ontwikkelingen in de poëzie van een nieuwe generatie dichters uit het Duitstalige gebied? Voor welke uitdagingen hebben ze gestaan? Wat zijn de belangrijkste resultaten na twee jaar? Hoeveel gedichten moet je lezen om een bloemlezing te kunnen samenstellen? (Veel!) Hoeveel is dat ik koffie cups en lunchuren? Enkele dichters die in de bloemlezing staan dragen tussendoor voor.
3 februari "Like they do in Babylon"
locatie: Perdu, Amsterdam
aanvang: 20.30, deur open: 20.00
entree: € 7 / 5 (met kortingskaart)
meertalig programma
Met: Dean Bowen (Nederland), Maartje Smits (Nederland), Hannah van Binsbergen (Nederland) Çağlar Köseoğlu (Nederland), Charlotte van den Broeck (België), Mathijs Tratsaert (België), Max Czollek (Duitsland), Esther Strauß (Oostenrijk), Lea Schneider (Duitsland), Charlotte Warsen (Duitsland), Tobias Roth (Duitsland) en Robert Prosser (Oostenrijk)
Na twee dagen intensief samenwerken beklimt een groep van een groep dichters uit Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland het podium om enkele van de resultaten te presenteren in een Babylonische meertalige performance.
Reserveren kan via de website van Perdu
Onfatsoenlijk en luxueus in Arabesken
-
In Arabesken, het blad het Couperus Genootschap, wordt Onfatsoenlijk en
luxueus gesignaleerd. Een mooie tip voor de herfstvakantie.
2 weken geleden