maandag 17 november 2014

Vrijdag 21 november 2014: Presentatie Terras 07: Nieuw land

Met: Jurriaan Benschop, Wim Noordhoek, redactie Terras, Lisa Thunnissen & Arjan Brentjes

Tijdschrift Terras zoekt de utopie niet elders of in de toekomst, maar onderzoekt in dit programma en het net verschenen nummer #07 Nieuw land -via literatuur, film, kunstkritiek en vertalingen- het huidig landschap op haar utopische kwaliteiten.

Is er nieuw land te vinden door op een andere manier naar het hier en nu te kijken? Welke utopische kwaliteiten komen aan het licht? Welke rol speelt lokaliteit bij het betreden van nieuwe gronden? Aan de hand van deze vragen stelde tijdschrift Terras een programma samen met bijdragen uit het net verschenen nummer #07 Nieuw land, film(fragmenten) en nieuw werk.


Kunstcriticus, curator en schrijver Jurriaan Benschop verkent het kunstlandschap.

In de korte film BACTERIËN van Jan Peeters en Paul Bogaert neemt een schoonmaker enthousiast de kleinste hoekjes onder handen terwijl bacteriën en dienstmededelingen zich verspreiden en vermenigvuldigen.

Met de voordracht van programmamaker en schrijver Wim Noordhoek brengen we een bezoek aan zijn Haagse tantes.

De redacteuren van Terras doen verslag vanuit o.a. Lima, Harare en het Coney Island van Lawrence Ferlinghetti.

Lisa Thunnissen verhaalt over het nieuwe land dat je met vertalen betreedt en draagt haar vertalingen voor uit de gedichtenreeks “De utopieën” van Raúl Zurita.

In de korte film Hybris van Arjan Brentjes vermengt de utopie van het eeuwige leven zich met herinneringen aan een korte liefdesaffaire.

Deur open: 20.00 uur
Entree: 7 / 5 euro (met kortingspas)
Reserveren kan hier

Geen opmerkingen: