zaterdag 20 oktober 2012

26 oktober 2012: Voorbij de beeldende kunst : Over de scheppende kracht van de kunstbeschouwing

Met: Eugénie Brands (met werk van Eugène Brands), Evelyn Austin (met werk van Michel Foucault), Scott Joseph, Miek Zwamborn, e.a.

De enige kunstbeschouwing die bestaansrecht heeft is de kunstbeschouwing die zelf kunst wordt. Dit is het provocatieve uitgangspunt van het programma ‘Voorbij de beeldende kunst’. Er zijn door de geschiedenis heen talloze teksten geschreven waarin een (bestaand) beeldend kunstwerk wordt beschouwd. Een van de bekendste literaire voorbeelden is Homerus’ beschrijving van het schild van Achilles; we kunnen wel stellen dat het beeld van het schild door Homerus is bepaald. Wanneer wordt zo’n beschrijving een kunstwerk op zichzelf? Perdu en Kunstlicht - tijdschrift voor beeldende kunst, beeldcultuur en architectuur – gaan te rade bij verschillende schrijvers, dichters en denkers om de scheppende kracht van de kunstbeschouwing bloot te leggen.

Dit avondprogramma is een samenwerking tussen Perdu en tijdschrift Kunstlicht. Het nieuwe nummer van Kunstlicht ‘Ut Pictura Poesis’ verschijnt tevens op 26 oktober.

Aanvang 20:30 uur; zaal open 20:00 uur.
Entree: 10 euro / 5 euro voor studenten, vrienden en stadspashouders.

Reserven kan op de website van Perdu.

Geen opmerkingen: