maandag 25 juni 2012

29 juni 2012: Back to No Future

Met Ton Lebbink, Arthur Lava, Irun Scheifer, Jeroen van Rooij & Menno Wigman en zijn band The Uncool.

    ‘De Verloren Tijd’ was eerder een alibi dan een boekwinkel. Een alibi om loopbaankeuzes met ernstige consequenties uit te stellen. Een alibi voor mensen om ergens binnen te lopen zonder te hoeven toegeven dat ze om een praatje verlegen zaten. Een alibi, vooral, om te leven alsof er in de wereld niet veel belangrijkers bestond dan boeken.
    - Chris Keulemans in De Gids, februari 2009

Wat mogen we van de literatuur verwachten nu Nederland economisch af lijkt te stevenen op een periode die nog het meeste gelijkenis vertoont met die van begin jaren tachtig? En wat van de politiek en filosofie? Toen de crisis nog een krisis was, de economie nog ekonomie heette en de Partij van de Arbeid het kapitalisme nog wilde afschaffen, bloeide de literatuur, kunst en muziek. Ook Perdu, toen nog ‘De Verloren Tijd’, opende toen voor het eerst de deuren.

Ter afsluiting van het literaire seizoen Rockt Perdu the Casbah en keert terug naar zijn beginjaren om te zien wat er toen van de DIY-drukpersen rolde aan politieke verbeelding, literaire kracht en muzikale agressie. Wat is er nog over van alle activiteit van toen? Hoe verhoudt de Occupy-beweging zich tot activisten in de jaren tachtig? Wat gebeurde er in de literatuur terwijl de krakers op de brandende barricades sprongen en de tieners de scholen uitliepen omdat daar toch geen toekomst te halen was?

Deze vragen staan centraal in een aantal lezingen en voordrachten. Na afloop van het programma zal het podium worden overgenomen door Menno Wigman en zijn band The Uncool. Daarna dansen we de nacht in. Tot er weer een toekomst is.

Aanvang 20:30 uur; zaal open 20:00 uur.
Reserveren kan via het formulier op de website van Perdu, klik daarvoor hier en ga daar iets naar beneden.

Geen opmerkingen: