zondag 6 mei 2012

11 mei 2012: Asking questions, trying answers - Presentatie nieuw nummer tijdschrift nY


Met: Antoine Beuger, Samuel Vriezen, Marcus Kaiser, Marc Kregting en Ernst van den Hemel.


Gedurende 2011 voerden Antoine Beuger, componist en uitgever van de componistengroep Wandelweiser te Düsseldorf, en dichter en componist Samuel Vriezen een correspondentie over en in muziek. Beurtelings legden zij elkaar iedere maand een vraag voor over hun kunstpraktijken waarop de ander een antwoord schreef. De vragen en antwoorden vergezelden zij iedere maand van een korte compositie. De composities werden eind 2011 in Düsseldorf uitgevoerd, door een trio bestaande uit Antoine Beuger (fluit), Samuel Vriezen (melodica/piano), en Marcus Kaiser (cello).

De brieven van Beuger en Vriezen, en de referenties aan de composities, werden opgenomen in het nieuwe nummer van tijdschrift nY. Opvallend aan het gesprek is de vertrouwelijke atmosfeer die eraan ten grondslag ligt die leidde tot een vruchtbare uitwisseling van zeer doordachte en tegelijk spontane ideeën en vragen over muziek - ideeën en vragen die kunstenaars uit andere disciplines ook voorgelegd zouden kunnen krijgen

De publicatie in nY vormde de aanleiding voor het tweeluik dat Perdu en nY op 11 en 12 mei organiseren. Op de avond in Perdu wordt het nummer van nY gepresenteerd. Er zullen een paar stukken klinken, en het gesprek in de correspondentie zal live worden voortgezet met twee nieuwe gesprekspartners uit een andere discipline, namelijk de poëzie en filosofie: een open gesprek, waarin iedere deelnemer één vraag op tafel zal leggen over muziek, spelen, luisteren, denken, schrijven, of iets anders. De avond wordt gevolgd door een middag in het Pianolamuseum waarop de composities in Amsterdam uitgevoerd worden.


Aanvang 20:30 uur; zaal open 20:00 uur.
Reserveren kan via het formulier op de website van Perdu. Klik hier om doorgelinkt te worden en scroll vervolgens een stukje naar beneden.

Geen opmerkingen: